Efter kort mingel och fika var det dags att ge sig ut på kvällsvandring. Foto: Åse-Marie Nilsson
Efter kort mingel och fika var det dags att ge sig ut på kvällsvandring. Foto: Åse-Marie Nilsson
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

De fortsätter vandra för ökad trygghet


MALMÖ. Ett 20-tal personer deltog nyligen i kvällsvandringen på Lindängen och Hermodsdal. Det var den andra av sex vandringar, med syfte att öka tryggheten i området.

Den här gången var det Hudamoské som arrangerade kvällsvandringen, tillsammans med polisen, Malmö stad och Svenska kyrkan. Syftet är att skapa trygghet i och återta det offentliga rummet. En persons närvaro kan göra skillnad, menar Johannes Dontsios, gruppchef för områdespolisen Söder i lokalpolisområde Söder.

– I går när vi var på Lindängen grep vi en person för narkotikabrott. Innan det stod en person med Svenska kyrkans vimpel på platsen och det var helt lugnt där, men så fort han packade ihop och försvann kom ett 20-tal personer som hanterade narkotika och rökte cannabis helt öppet. Det visar att det är rätt mycket som en person kan göra genom att ta en plats.

Lennart Hansson, komminister i Svenska kyrkan, menar att det är viktigt att visa att man kan ta tillbaka området till de boende.

– Många i området säger att ”Det är aldrig någon ute här” och vill vi bryta det.

Kvällsvandringarna är en del av det medborgarlöfte som polisen och Malmö stad tillsammans med olika aktörer har antagit för 2017. Totalt ska 69 trygghetsskapande insatser genomföras under året, däribland polisens löften om tillslag mot narkotika och kriminella element, samt att öka sin synlighet på de mest otrygga platserna.

–Parallellt med detta gör vi andra insatser, som spanings- och narkotikainsatser. Det är viktigt att ha båda spåren, säger kommunpolis Zoran Markovic.


Publicerad: 10. april 2017 05:00
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få nyheter
från Lokaltidningen

Startsidan just nu
Politiken
Mest lästa
Ekstra Bladet
Senaste nytt
Ekstra Bladet
Mest lästa