Onlineläge saknas och det gillar inte recensenten.
Onlineläge saknas och det gillar inte recensenten.
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Fifa Street - inget större djup

Andreas Majetic

Betyg: 2 av 5 – Godkänt
+ Stämningen + Fysiken - Onlineläget - Djupet Releasedatum: 2012-03-16 Utvecklare: EA Utgivare: EA Format: [PS3], 360 Rek. Ålder: 3 år

SPEL. Street skiljer sig helt och hållet från sin storebror FIFA 12. Här ligger fokus på att finta bort motståndarna till läktaren på det mest förnedrande sätt du kan. Man spelar på små planer med små mål och halva antalet spelare.

Du kan välja mellan att köra igång en snabbmatch/träningsmatch med olika landslag/klubbar eller köra ett karriärläge där du bygger upp ditt eget lag med okända spelare och går från att spela på regional nivå till nationell, till europeisk och slutligen till internationell. Det finns en del olika lägen i karriärläget. Det vanligaste är vanliga turneringar/cuper, men det finns också speciella lägen där det istället för att göra flest mål gäller att få flest poäng (finta mest) under matchen. I en annan variant förlorar du en spelare för varje mål du gör.

Ju snyggare du spelar, desto mer poäng får dina spelare, vilket gör att de går upp i nivå. Du kan då välja att förbättra deras förmågor eller ge dem fler finter att välja mellan.

En sak man lyckats med är att förmedla känslan av streetfotboll. Man spelar på basketplaner, inomhushallar med handbollsmål, utomhus på asfalt med små hockeymål och på gräsplaner, typ Gothica cup i miniformat. Man har sarger att studsa bollen mot och publiken består inte av så många personer så deras vrål och hejarop blir personligare och står ut mer än sorlet av en storpublik.

FIFA Street är lätt att komma igång med och erbjuder snabb, underhållande fotboll med korta matcher och många mål, men det finns inget större djup. Du kan inte bygga upp spelet som på stora planer och slå härliga krossbollar. Snygga skottmål utifrån finns ju inte. Tyvärr tappar man en del av den vackra sporten när man krymper förutsättningarna.

FIFA Street är ett godkänt spel som kan vara kul att spela med någon i soffan ett tag och om man är en sådan person som gillar att dribbla och finta så kan man grotta ned sig rejält i det. Tyvärr saknas djupet, försvarsspelet är nedprioriterat och man kan inte spela med riktiga lag online så för mig blir det inte mer än godkänt.


Publicerad: 01. april 2012 11:00
¨
Läs också:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få nyheter
från Lokaltidningen

Startsidan just nu
Politiken
Mest lästa
Ekstra Bladet
Senaste nytt
Ekstra Bladet
Mest lästa